Účetnictví : začíná boj o podobu světových účetních standardů - Mládek, Robert, 1964-
Od roku 2005 budou muset všechny významné společnosti přejít na mezinárodní účetní standardy. Budou jednotné? Jak budou vypadat? Krach Enronu se stal největším bankrotem všech dob, WorldCom se přiznal k největší účetní chybě v moderních dějinách, vedení Adelphie používalo firemní pokladnu jako svoje osobní prasátko, Xerox se kvůli účetním machinacím ocitl na pokraji krachu. IFRS a GAAP nejsou dva systémy, ale dvě interpretace jednoho systému, zásadně odlišného od sytémů národních. US GAAP i IFRS jsou zaměřeny pouze na investory. IFRS se začínají podezřele podobat US GAAP. Co to znamená pro české účetní?