Tři roky po měnové krizi : rekapitulace událostí a jejich souvislosti - Klaus, Václav, 1941-
Autor se zabývá analýzou měnové krize v ČR z druhé poloviny 90. let. Zkoumá období měnové krizi předcházející, období otevřené měnové krize a období odehrávající se po skončení akutní krize a vyvozuje příslušné závěry. O měnových krizích vznikla v poslední době rozsáhlá ekonomická literatura. Neřekla však, zda měnové krize byly - či nebyly - v daných podmínkách nevyhnutelné. Autor konstatuje, že v podmínkách globálního otevření trhů v příslušných zemích tyto krize zcela vyloučitelné nebyly. Mohly však mít při jiných makroekonomických zásazích jiný průběh a jiné následky.