Trestné činy daňové - Frumar, Aleš
Daňové zájmy českého státu jsou chráněny v trestním zákoně (tr. činy neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, nebo též zkrácení daně či poplatku, ev. nesplnění oznamovací povinnosti v daňovém řízení). Autor přináší čtenáři přehled těchto trestných činů, uváděných též jako trestné činy daňové.