Trendy v bankovnictví - Sokolovský, Zbyněk
Bankovnictví se celosvětově nachází v dramatickém přelomu. Banky jednají v silovém poli globálních vlivů. Podstatně zesílená konkurence na celosvětových trzích, vysoká nezaměstnanost, objevující se hranice růstu a stoupající životní úrovně v některých vyspělých zemích a řada dalších faktorů podmiňují radikální přeměny světového hospodářství.