Transpozice směrnice Rady EU č. 96/61/ES do českého práva : integrovaná prevence a omezování znečištění - Franková, Martina, 1972- (2001)
Transponovat směrnici Rady Evropské unie o integrované prevenci a omezování znečištění do českého právního řádu je hlavním smyslem návrhu zákona o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), který vláda předložila ke schválení Poslanecké sněmovně. Článek přibližuje tuto aktuální problematiku.
Keywords: harmonizace práva; evropské právo; právo životního prostředí; znečištění ovzduší; harmonization of laws; European law; environmental law; air pollution