Transformace důchodového zabezpečení : povinné penzijní fondy ztrácejí lesk - Malý, Jiří, 1974-
Kdo si myslí, že povinné spoření na důchod prostřednictvím penzijních fondů automaticky vyvede důchodový systém z dluhů a navíc bude mít příznivé účinky na ekonomiku, hluboce se mýlí. Autor zpracoval svůj příspěvek v souvislosti s materiálem Světové banky o penzijní reformě "Odvrácení krize stáří" z r. 1994 (předkládal tři pilíře důchodového zabezpečení) ale především na základě letos (1999) publikovaného materiálu s názvem Opětovné zhodnocení penzijní reformy: deset mýtů o systémech sociálního zabezpečení, který vypracovali P.R.Orszag a J.E.Stiglitz. Autor se pokouší ukázat slabiny dřívějších doporučení Světové banky.