Teórie inflácie - Táncošová, Judita, 1951-
Stať je věnována teoretickým přístupům k inflaci, která je považována za jeden z klíčových makroekonomických problémů. Ekonomická teorie poskytuje více řešení tohoto problému založených ať již na keynesiánských, monetaristických či jiných přístupech. Autorka v tomto svém příspěvku přibližuje uvedenou problematiku.