Telekomunikace : polovičatá liberalizace : monopol hrozí jinde - Chrudina, Ladislav, 1948-
Také pro telekomunikační trh platí, že jej nekontroluje ten, kdo vyrábí, ale ten, kdo prodává konečnému spotřebiteli. Jestliže je tato prodejní (distribuční) síť monopolizována, jde o monopolní trh, bez ohledu na to, zda do této sítě dodává svou produkci jeden nebo více dodavatelů. Článek o liberalizaci telekomunikačního trhu v České republice.