Školství : hon na platící studenty - Vlk, Aleš, 1972-
Poptávka po mezinárodním vysokoškolském vzdělávání roste a trh odměňuje ty, kdo ji dokážou uspokojit. Zatímco ČR diskutuje o zavedení školného, pře se o vhodnost australského modelu splácení půjček a přemýšlí o tom, jak rozdělit vysoké školy na výzkumné univerzity a ty ostatní, svět už se ubírá jiným směrem. Poptávka po vysokoškolském vzdělání - i v mezinárodním rozměru - je tažena stále více individuálním zájmem studentů, kteří jsou ochotni za získané vzdělání zaplatit. Není již čas i u nás se zamyslet nad tím, zda by se nedaly očekávané trendy alespoň částečně využít?