Škoda na leasovaném majetku - Pulz, Jiří (2002)
Nezanedbatelná část škod způsobených srpnovými povodněmi v povodí většiny českých a některých moravských řek se týká leasovaného majetku - nemovitostí, vybavení bytů, zařízení kanceláří, dopravních prostředků i strojů, které nájemci využívali na základě leasingové smlouvy. Zde vzniká také otázka, kdo vlastně nese škodu na poškozeném či zničeném leasovaném majetku? Autor článku na tuto otázku přehledně odpovídá.
Keywords: leasing; finanční leasing; operativní leasing; pojištění odpovědnosti za škody; povodně; leasing; financial leasing; operating lease; liability insurance; floods