Systémy ekologického managementu : (požadavky ISO 14000) - Graf, S.
Pro výrobu v 21. století bude podstatné začlenění ekologických aspektů do systémů řízení podniků. Proto se výrobci musí už dnes rozhodnout pro takový systém řízení, který příznivě ovlivní ekologický dopad jejich činnosti a zajistí možnosti úspor materiálů a energií. Stále více společností k tomu používá systém ekologického managementu ISO 14000, který je spojením systému kvality s preventivním ekologickým managementem.