Systém EVA : Vokswagen a akcionáři : škrtí, hlídá, motivuje - Korbel, Petr, 1961-; Shrbená, Jiřina, 1963- (2001)
Bankovní úvěry mohou podnik přijít levněji než vlastní kapitál prodražený dividendami, po nichž prahnou akcionáři. Tento způsob uvažování se zatím u nás moc nenosí. Je však "tržní" a ve vyspělém světě rozhodně "in"! A jak se v tom promítá EVA (ekonomická přidaná hodnota)? To se dozvíte v tomto článku na příkladu Volkswagenu.
Keywords: ekonomická přidaná hodnota; Volkswagen (automobily); výkonnost podniku