Svět podle Schumpetera : inovace a hospodářský růst - Valenta, František, 1928-2002
Český rodák J.A. Schumpeter se do dějin ekonomie zapsal svou interpretací hospodářských cyklů. Ty jsou podle něho vyvolávány vlnami inovací. Radikální inovace mohou vytvořit potenciál pro ekonomický růst i na několik desetiletí dopředu.