Studie Světové banky : Česká Republika - rozpočty obcí a krajů. - Nosek, Michal; Rybková, Milena; Zelinka, Vít
Druhá část zprávy Světové Banky, kterou zpracovali Joao do Carmo Oliveira ze Světové Banky a Jorge Martinez-Vazquez z Georgia State University na žádost vlády České republiky. Zabývá se dostupností půjček pro územní samosprávy (půjčky pro obce, správa dluhu územních samospráv, administrativní kontrola) a rozpočty územních samospráv (autonomie rozpočtů, jejich příprava a kontrola, resp. hodnocení plnění rozpočtu) v ČR v období transformace.