Strukturální změny a nezaměstnanost : (stíny rozvoje informačního průmyslu) - Kolomazník, Tomáš (2001)
O nutnosti budovat informační infrastrukturu není pochyb, neboť je důležitá pro hospodářský růst i pro napojení ČR na světovou ekonomiku. Nelze však v této souvislosti ani zapomínat na některá úskalí, která s sebou rozvoj telekomunikací a informačních technologií přináší. Nejsou to jenom pozitivní výsledky např. v podobě ekonomiky vysokých mezd, ale způsobuje vznik nových sociálních problémů, se kterými se v prvopočátcích nepočítalo.
Keywords: nezaměstnanost; restrukturalizace podniků; informační technologie; unemployment; corporate reorganizations; information technology