Strategické scénáře. - Knap, Petr, 1971-
Strategickými scénáři se autor zabývá v tomto čísle Moderního řízení (č. 1/2003) a bude se zabývat i v čísle 2 a 3/2003. Podstatou strategického scénáře je extrapolace minulosti tak, aby umožňovala kreativně se zamyslet nad možnou budoucností, současnými trendy i nejistotami ohledně budoucího vývoje. Autor přibližuje toto téma s odvolávkami na společnost Shell.