Strategické plánování v českých podnicích - Zahradník, Jaroslav, 1937-2025; Horák, Petr, 1935- (2000)
Strategické plánování patří mezi důležité činnosti vrcholového managementu, neboť jde o řídicí proces, který určuje základní dlouhodobé cíle podniku a nezbytné činnosti a zdroje pro jejich dosažení. Průzkum stavu a úrovně strategického plánování v českých průmyslových podnicích (a.s.) mj. ukázal, že tato činnost je u nás teprve na počátku rozvoje. Autoři ve svém příspěvku navrhují některá opatření k rozvoji právě těchto aktivit.
Keywords: strategický management; podnikový management; průmyslové podniky; strategic planning; industrial management; industrial enterprises; Česko; Czechia