Stávky jako ekonomický problém - Jurečka, Václav, 1943- (2002)
V předkládané stati pojednává V. Jurečka o stávce, která je nahlížena jako legitimní a funkční instituce trhu práce stejně tak jako odbory. Problematika postavení a chování odborů na trhu práce se stává velmi aktuální v souvislosti se současnými snahami o zvýšení pružnosti pracovních trhů v rámci globalizujícího se světového hospodářství.
Keywords: stávky; odbory; kolektivní vyjednávání; trh práce; strikes and lockouts; labor unions; collective bargaining; labor market