Stávky jako ekonomický problém - Jurečka, Václav, 1943-
V předkládané stati pojednává V. Jurečka o stávce, která je nahlížena jako legitimní a funkční instituce trhu práce stejně tak jako odbory. Problematika postavení a chování odborů na trhu práce se stává velmi aktuální v souvislosti se současnými snahami o zvýšení pružnosti pracovních trhů v rámci globalizujícího se světového hospodářství.