Státní rozpočet jako součást majetku státu a jako předmět právní úpravy (teze) - Bárta, Jan, 1951-
Autor se v této stati zabývá právní úpravou státního rozpočtu jakožto normativního dokumentu, jeho zakotvením v právním řádu České republiky, závazností státního rozpočtu jako plánového dokumentu, problematikou státního majetku a státního vlastnictví - to vše sleduje v historickém kontextu až po současně platnou právní úpravu.