Státní informační politika - veřejné informační služby : program rozvoje informační sítě veřejných knihoven (Projekt Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR a Národní knihovny ČR) - Hora, Michal, 1965-
Příspěvek, který je publikován jako středová příloha časopisu Veřejná správa, předkládá čtenářům projekt Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR a Národní knihovny ČR. Tento projekt je součástí státní informační politiky v oblasti veřejných informačních služeb a týká se rozvoje a zdokonalování služeb knihoven na přelomu tisíciletí. Knihovny jako veřejná informační centra by měly sloužit jako zdroj informací (převážně s využítím nejnovějších informačních technologií) pro všechny oblasti života společnosti, ať již se jedná o oblast vzdělávání či podnikání, služeb podporujících právní vědomí občanů, obchodní aktivity, služby zaměstnanosti i cestovního ruchu apod. Autor shrnuje toto vše, včetně příslušných návrhů a doporučení, v přehledném materiálu o uvedeném projektu.