Stanovení vnitřní hodnoty akcie s využitím modelu EVA - Kislingerová, Eva, 1950- (2000)
Ukazatel ekonomické přidané hodnoty EVA se dnes stává jedním z klíčových ukazatelů, který je využíván pro měření výkonnosti podniku, pro stanovení hodnoty podniku celkem i pro výpočet vnitřní hodnoty akcie.
Keywords: akcie; ekonomická přidaná hodnota; výkonnost podniku; oceňování podniků; stocks; economic value added; industrial productivity; valuation of business enterprises