Stále větší svět finančních derivátů - Machala, Karel, 1967-
Trhy finančních derivátů pokračují v prudkém růstu, který předstihuje růst na trzích základních finančních nástrojů, od nichž jsou odvozeny. Stávají se stále více globálním trhem, pokrývají stále dlouhodobější rizika a jejich struktura se v čase mění. Většina trhů patří derivátům na úrokové sazby a devizy a jen malá část derivátového koláče zajišťuje rizika investic do komodit, akcií či jiných nástrojů.