Správa devizových rezerv ČNB. - Schmidt, Jan
Jak bylo ukázáno v první části nemusí být tvorba a držení devizových rezerv lacinou záležitostí. Naopak, za jistých podmínek může být držení rezerv ztrátové. Proč tedy devizové rezervy mít a starat se o ně? Odpověď na tuto otázku není zcela jednoznačná. Autor dále rozebírá otázku devizových rezerv.