Správa devizových rezerv ČNB. - Schmidt, Jan
Podstatnou část bilance ČNB na straně aktiv tvoří devizové rezervy. Devizové rezervy jsou reálné prostředky s přísně vymezeným účelem použití. O nich a o jejich fungování u České národní banky píše v tomto příspěvku autor, který odpovídá za strategii ČNB při správě devizových rezerv, za řízení finančních rizik při všech obchodech ČNB a správu zahraničních pasiv ČNB.