Spotřebitelské soutěže a hry v předválečném Československu - Eliáš, Karel, 1955-
Spotřebitelské soutěže jsou jednou z reklamních technik sloužících ke získávání zákazníků. Často bývají vedeny až vášnivé diskuse o jejich přípustnosti v hospodářské soutěži, neboť se stává, že sklouzávají do oblasti soutěže nekalé, sankcionované obchodněprávními, resp. správněprávními předpisy. K. Eliáš uvádí v této souvislosti - pro zajímavost a inspiraci současné právní praxe - jak vypadala právní úprava spotřebitelských her a práva soutěžního v předválečném Československu.