Spory mezi komorami v dvoukomorových parlamentech a způsoby jejich řešení - Kysela, Jan, 1974- (2002)
Tematika řešení sporů mezi komorami Parlamentu není v české literatuře příliš zpracovaná. Platí to konečně i o celé řadě jiných otázek na pomezí ústavního práva, státovědy a politologie. Tato problematika (spory mezi komorami Parlamentu), týkající se samotné podstaty a povahy politického systému je předmětem tohoto článku a autor jednotlivé modely interkamerálních sporů popisuje. Vývoj v tomto směru není ještě definitivně uzavřen.
Keywords: Česko. -- Parlament; parlamentní demokracie; dvoukomorový systém; politický systém; representative government and representation; bicameral system; political system; Česko; Czechia