Společnosti v mezinárodním právu soukromém - k novému vývoji v českém právu a právu Evropských společenství - Pauknerová, Monika, 1951-
Mezinárodní právo soukromé prožívá v současné době svou renesanci a je považováno za jednu z nejdynamičtěji se rozvíjejících oblastí. České právo stojí před rozsáhlou, zcela novou kodifikací soukromého práva, která se v současné době připravuje a počítá i s novým zákonem o mezinárodním právu soukromém. Autorka se zabývá touto tématikou ve svém příspěvku.