Sousedské právo. (1), Omezení vlastníka nemovitosti - Nesnídal, Jiří, 1939- (1999)
Mezi problémy, které zůstavají často nezaslouženě stranou pozornosti odborné publicistiky, patří právní vztahy mezi vlastníky sousedících nemovitostí. A přitom právě jejich narušení je velmi častou příčinou sporů, nezřídka se soudní dohrou. Autor se v sérii článků zabývá právními problémy tzv. sousedských sporů.
Keywords: sousedské právo; sousedské vztahy; vlastnické právo; neighbor's rights; neighbor's relations; right of property