Souhlas ke zpracování osobních údajů - Mates, Pavel, 1947- (2000)
Souhlas ke zpracování osobních údajů musí dát subjekt písemně a to včetně uvedení v jakém rozsahu je poskytován a k jakému účelu. Nutnost vyslovení souhlasu zakotvuje zákon o ochraně osobních údajů (č. 101/2000 Sb.). Autor přibližuje čtenářům tuto problematiku.
Keywords: ochrana osobních údajů; databáze; ochrana dat; personal data protection; databases; data protection