Soudržnost daňové soustavy jako kategorický požadavek evropského práva - Tomášek, Michal, 1963-
V evropském právu existují skutečnosti, jejichž existence významným způsobem působí na aplikaci základních principů komunitárního právního systému a ovlivňuje i jeho interpretaci. Soudržnost národní daňové soustavy k takovým skutečnostem patří. Daňová politika členských států je dosud právně formálně autonomní ovšem koordinovaná hospodářská politika EU ke koordinaci rozpočtových i daňových politik zcela jasně směřuje. Autor tuto problematiku důkladně analyzuje a na závěr konstatuje, že koordinace a konvergence daňových soustav v rámci EU je do budoucna prostě nutností.