Současná civilizace : třetí revoluce - Fukuyama, Francis, 1952-
Francis Fukuyama je profesorem politické filozofie a politologie na Univerzitě George Masona ve Washingtonu. Jeho studie Konec dějin?, kterou publikoval ve čtvrtletníku National Interest, vyvolala živou mezinárodní diskusi. Stať přináší profesorovy odpovědi na několik otázek z oblasti světové politiky a možných variant dalšího světového vývoje.