Sociální pojišťovna : první krok je připraven - Bohatová, Vladimíra
Současný systém organizace a provádění sociálního pojištění má nedostatky, které jsou opakovaně předmětem kritiky. Hospodaření s prostředky nemocenského a důchodového pojištění je neprůhledné, nepružné a administrativní postupy zdlouhavé a těžkopádné. K odstranění uvedených nedostatků má v přispět nová veřejnoprávní instituce - Sociální pojišťovna, která zahájí činnost od 1. ledna 2002.