Sociální kapitál - Jermář, Milan (2003)
Průzkumy z 90. let potvrdily, že schopnost dosahovat cílů organizace pomocí dobrých vztahů s druhými lidmi ve značné míře odlišuje nejúspěšnější manažery od těch ostatních. Autor proto zaměřil svůj článek na vztahy mezi lidmi uvnitř organizace, uvnitř pracovních skupin a na řízení lidských zdrojů v organizaci.
Keywords: personální management; lidský kapitál; organizace práce; personnel management; human capital; work design