Smlouvy k přepravě a dopravě - Marek, Karel, 1949-
Tento materiál autor věnoval podrobnému přiblížení některých obchodněprávních smluv, a to smlouvám v dopravě. Všechny spojuje vztah k zajišťování přepravy a vztah k dopravním prostředkům. Jejich úprava v obchodním zákoníku je obsažena v § 601-609 (smlouva zasílatelská), § 610-629 (smlouva o přepravě věci) § 630-637 (smlouva o nájmu dopravního prostředku) a § 638-641 (smlouva o provozu dopravního prostředku).