Smlouvy bankovních služeb - Marek, Karel, 1949-
Doc. JUDr. Karel Marek, CSc. se v tomto svém příspěvku věnuje podrobně jednomu z druhů smluv v bankovnictví, a to smlouvě o otevření akreditivu. Tato smlouva musí být vždy v souladu s obecnou úpravou obsaženou v třetí části obchodního zákoníku (obchodní závazkové vztahy) a následně pak je konkretizována v § 682-691 obchodního zákoníku. Autor objasňuje všechny základní otázky týkající se této smlouvy a akreditivu jako takového.