Smlouva o tichém společenství - Marek, Karel, 1949-
Smlouva o tichém společenství bývá nazývána tichou společností. I přes takové velmi rozšířené označování smlouvy si připomeňme, že v žádném případě uzavřením smlouvy nevzniká snad subjekt práva ani povinnost jakéhokoliv zápisu. V článku se autor podrobně zabývá různými aspekty smlouvy o tichém společenství, jak je upravena v § 673 až 681 obchodního zákoníku.