Smlouva o nájmu podniku - Tobeš, Zdeněk
Novelou obchodního zákoníku č. 370/2000 Sb. byl do zákoníku vložen mj. i soubor ustanovení, upravujících nový smluvní typ - smlouvu o nájmu podniku. Podle důvodové zprávy má tato úprava v praxi často uzavírané smlouvy "přispět ke z výšení právní jistoty jak ve vztazích mezi pronajímatelem a nájemcem, tak ve vztahu ke třetím osobám". Autor přibližuje čtenářům tuto problematiku.