Řízení znalostí ve firemní praxi (překážky implementace) - Vymětal, Jan
Řízení znalostí je po řízení informačních zdrojů a řízení toku informací třetí realizační fází informačního procesu. Jestliže v prvních dvou fázích měly dominantní postavení informační technologie, pak při řízení znalostí sehrají tuto úlohu obory jako personalistika, psychologie, sociologie apod. Vše se odvíjí od axiomu, že znalosti vlastní pouze člověk. Při zavádění řízení znalostí do firemní praxe je nezbytné vzít v úvahu překážky, které mohou realizaci této fáze informačního procesu znesnandňovat. Příspěvek k této problematice vám předkládá doc. Ing. Jan Vymětal, CSc., vedoucí informačního střediska a.s. Deza, Valašské Meziříčí.