Řízení podle cílů : trpělivost přináší výsledky - Chmela, Vlastimil, 1934-
Čím složitější je organizace, tím náročnější je zabezpečovat, aby se všechny její části podílely na plnění stanovených záměrů. Lze zamezit vzniku vzájemně protichůdných cílů, které jsou dokonce v rozporu s přijatou strategií firmy? Pluralistická soustava cílů větších podniků potřebuje jako sůl jejich maximální sladění.