Řízení jakosti správy majetku - ISO 9000:2000 - Vodička, Karel (2003)
Z článku autora, který se zaměřil na problematiku správy veřejného (resp. státního) majetku vyplývá, že náplní stavebních úřadů by nemělo být jen vydávání stavebních povolení, ale i kontrola dokladů při změně užívání místností škol, nemocnic, úřadů, atd. Většina dokumentace k nemovitostem není k dohledání v pasportech ani archivních obalech. Současná situace přerozdělení majetku státu na kraje by mohla znamenat "stop" převádění majetku státu na obce a zahájení optimalizace správy majetku a racionálního hospodaření s ním. Článek se kriticky zabývá některými případy při užívání majetku.
Keywords: veřejný majetek; správa majetku; veřejná správa; stavební úřady; public property; property management; public administration; Česko; Czechia