Řešení počítačové bezpečnosti - Kodl, Jindřich, 1949-
Když po 1. listopadu roku 1998 nabyl účinnosti zákon č. 148/1998 Sb., o ochraně utajovaných skutečností, došlo mj. k výrazné změně i v požadavcích, přístupech a možnostech u ochrany dat v informačních systémech. Rozpracování a doplnění této tématiky v návaznosti na výše uvedený zákon je předmětem prováděcích vyhlášek Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ). Autor přibližuje čtenářům tuto problematiku, ať již jde o zabezpečení informačního systému, podklady pro hodnocení, či kraptografickou ochranu.