Rozhodnutí je proces, nikoli událost (2002)
Vedoucí pracovníci prokazují svoje schopnosti mnoha způsoby. Nejdůležitějším je zřejmě rozhodování. Mnoho vedoucích však při rozhodování nemá ani mnoho možností na výběr, ani jejich přiměřené zhodnocení. Průzkum autorů článku dokonce dospěl k závěru, že většina řídících pracovníků přijímá rozhodnutí zcela špatně. A důvodem je především to, že většina lidí z podnikové sféry chápe rozhodování jako jednorázovou událost. Ale tak tomu není.
Podle Garvin, D.A., Roberto, M.A.: What you don't know about making decisions, Harvard Business review, 8/2001
Keywords: rozhodování; manažeři; management; decision making; executives; management