Rozhodčí řízení : hodnota sporu a náklady: platí nepřímá úměra - Plaňavová-Latanowicz, Jana
V povědomí mnoha českých podnikatelů přetrvává názor, že rozhodčí řízení u Mezinárodního rozhodčího soudu je příliš drahé. Jak vysoké jsou náklady doopravdy? A lze je promyšleným postupem snížit? V článku jsou ukázány případy, kdy řešení sporu s obchodním partnerem prostřednictvím Mezinárodního rozhodčího soudu v Paříži opravdu může být "drahým špásem", i případy, kdy je levnějším a rychlejším způsobem řešení sporu než nabízí soud.