Rizika správy akciových společností ve střední Evropě : (corporate governance risk) - Körner, Pavel
Se správou akciových společností jsou spojena významná rizika, která často vedou k poškození investice (kapitálového vstupu) do firmy či její úplné ztrátě. Pojem je to dosti široký, ale zároveň i celkem jasně vyprofilovaný. Rizika při správě akciové společnosti lze proto měřit a porovnávat. O to se též snažil průzkum rizik správy a.s. v zemích Visegrádu a souhrn je předložen v tomto článku.