Regionální struktury v Evropě - perspektiva 21. století? - Drevet, Jean-François
Článek poskytuje komparativní přehled regionů v jednotlivých evropských zemích. Regiony hrály v historii důležitou roli při vzniku států, zároveň však také ukazují limity působení státní moci států, většinou vysoce centralizovaných. Podstata i velikost regionů se v rámci jednotlivých zemí liší ale pro budoucí vývoj se stávají regiony stále důležitějšími.