Reformní kroky v oblasti řízení před soudem - Baxa, Josef, 1959-
Smyslem reformy soudnictví, k níž přistoupilo Ministerstvo spravedlnosti, je vytvořit rozhodující předpoklady pro dosažení stavu, kdy občané budou mít jistotu, že se v rozumné době dovolají spravedlnosti. Některým opatřením směřujícím k dosažení tohoto stavu je věnována stať J.Baxy, prvního náměstka ministra spravedlnosti ČR.