Publikace právních předpisů v ČR - Osina, Petr, 1975-
Autor podává přehled sbírek, věstníků a jiných publikačních prostředků, které mají zabezpečit zveřejňování právních předpisů na všech úrovních státní správy. Právní předpis se totiž stává platným otištěním jeho textu v oficiálním publikačním prostředku tak, aby každý měl možnost se s právním předpisem seznámit. Základním principem práva je jeho veřejnost; právní norma nemůže nabýt účinnosti dříve, než je vyhlášena způsobem stanoveným zákonem. Princip veřejnosti však dnes stále ještě plně není zabezpečen. Neexistuje totiž žádné konkrétní místo, na které by se mohl kdokoliv obrátit a kde by byly dostupné všechny platné právní předpisy alespoň na centrální úrovni.