Příspěvky na bydlení ve vybraných evropských zemích - Kokta, Jan, 1957- (2002)
Tento vcelku obsáhlý materiál přináší čtenářům mezinárodně srovnávací pohled na to, jak přistupují západoevropské státy (Velká Británie, Francie, Nizozemsko, Švédsko, Dánsko) k problematice bydlení, financování bytové výstavby, podpor domácnostem, které se dostaly pod stanovenou hranici životního minima, anebo k fungování trhu s byty, respektive k bytové politice jako takové. Zajímavý příspěvek, zejména s ohledem na současný stav v této oblasti v ČR.
Keywords: bytová politika; bydlení; příspěvek na bydlení; housing policy; housing; housing subsidies; Evropa západní; Europe, Western