Příspěvková organizace - Papoušková, Zdenka, 1974-
Do konce minulého roku byl účinný zákon č. 576/1990 Sb., o pravidlech hospodaření s rozpočtovými prostředky ČR a obcí v ČR, ve znění pozdějších předpisů, který nahradil zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla). Účinnost tohoto zákona je od 1.1.2001. Autorka tohoto článku Z. Hudcová přibližuje problematiku příspěvkových organizací a jejich hospodaření.